Ostatnio przeglądane

Producenci

Informacje

PrestaShop

Newsletter

Bolyki Bikavér 2012 Zobacz większe

Bolyki Bikavér 2012 Merlot

Nowy produkt

Czerwone kupażowane wino chronione, powstałe z następujących odmian winogron ze zboczy nieopodal Egeru: kékfrankos 40%, merlot 30% , cabernet franc 20% oraz portugieser, blauburger i zweigelt 10%; przy obsadzeniach 3-5 tony na hektar. 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

53,88 zł brutto

Więcej informacji

Czerwone kupażowane wino chronione, powstałe z następujących odmian winogron ze zboczy nieopodal Egeru: kékfrankos 40%, merlot 30% , cabernet franc 20% oraz portugieser, blauburger i zweigelt 10%; przy obsadzeniach 3-5 tony na hektar. Wino najpierw spontanicznie fermentowało przez 28 dni w zbiornikach ze stali nierdzewnej (przy zastosowaniu specjalnej metody maceracji, gdzie spuszczone wino wędruje z powrotem do tych samych zbiorników), a następnie po przeciśnięciu przez prasę przez 15 miesięcy dojrzewało w beczkach pierwszego-drugiego-trzeciego użytkowania, po czym po fermentacji w butelce trafiło do sprzedaży. Wina dojrzewały osobno w 225 i 500-litrowych beczkach pierwszego, drugiego i trzeciego użytkowania, a dopiero po wielu próbach kupażowania wybraliśmy tę najsmaczniejszą według nas mieszankę. Wino cieszy się międzynarodową popularnością, dlatego możemy je spotkać w 11 angielskich restauracjach z Przewodnika Michelin, np. w 3-gwiazdkowej restauracji Fat Duck Hestona Blumenthala.

Bolyki Bikavér 2012 Merlot <p>Czerwone kupażowane wino chronione, powstałe z następujących odmian winogron ze zboczy nieopodal Egeru: kékfrankos 40%, merlot 30% , cabernet franc 20% oraz portugieser, blauburger i zweigelt 10%; przy obsadzeniach 3-5 tony na hektar. Wino najpierw spontanicznie fermentowało przez 28 dni w zbiornikach ze stali nierdzewnej (przy zastosowaniu specjalnej metody maceracji, gdzie spuszczone wino wędruje z powrotem do tych samych zbiorników), a następnie po przeciśnięciu przez prasę przez 15 miesięcy dojrzewało w beczkach pierwszego-drugiego-trzeciego użytkowania, po czym po fermentacji w butelce trafiło do sprzedaży. Wina dojrzewały osobno w 225 i 500-litrowych beczkach pierwszego, drugiego i trzeciego użytkowania, a dopiero po wielu próbach kupażowania wybraliśmy tę najsmaczniejszą według nas mieszankę. Wino cieszy się międzynarodową popularnością, dlatego możemy je spotkać w 11 angielskich restauracjach z Przewodnika Michelin, np. w 3-gwiazdkowej restauracji Fat Duck Hestona Blumenthala.</p>
43,80 zł