Ostatnio przeglądane

Producenci

Informacje

PrestaShop

Newsletter

Meszaros Kekfrankos

Nowy produkt

Rozpoczyna się intensywnym aromatem mieszanych czarnych owoców, w którym dominują na zmianę jeżyny i czarne porzeczki. Ta jeżyna zaprawiona nieco czarną herbatą przywodzi na myśl niektóre wina toskańskie. Aromat jest dojrzały, silny, pięknie skomponowany. W smaku zachowuje wszystkie te walory. Soczystość i owocowość utrzymują się w dobrej równowadze z taniną. 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

35,88 zł brutto

Więcej informacji

Kékfrankos to w Basenie Karpackim odmiana endemiczna i bardzo ceniona, ma wszelkie atrybuty, by stać się gatunkiem znanym na całym świecie. Ze wzgórz okalających miasto Szekszárd pochodzą zdrowe, dojrzałe winogrona, z plonami 1,5 kg na nasadzenie, z zastosowaniem techniki „zielonego winobrania” (czyli redukcji plonów przez zerwanie jeszcze zielonych, niedojrzałych owoców). Owoce są przetwarzane w delikatny sposób, co oznacza, że zacier macerowany jest bardzo łagodnie, dzięki czemu nie uwalniają się mocne taniny, zatem otrzymujemy wino aksamitne i łatwe do picia, które potem dojrzewa w dębowej beczce. W tym winie Kékfrankos dominuje wyjątkowość smaków i zapachów regionu, w którym powstało.

Ten Kékfrankos charakteryzuje się zrównoważoną strukturą kwasów i wartości odżywczych, cechy dojrzewania w drewnianej beczce pozostają dyskretnie w tle. To wino poważne, o długim smaku, które jednocześnie bardzo dobrze się pije. Ze względu na aromat korzenny, całkiem dobrze komponuje się z większością potraw. Zalecana temperatura spożycia to 16-18°C.

Meszaros Kekfrankos <p>Kékfrankos to w Basenie Karpackim odmiana endemiczna i bardzo ceniona, ma wszelkie atrybuty, by stać się gatunkiem znanym na całym świecie. Ze wzgórz okalających miasto Szekszárd pochodzą zdrowe, dojrzałe winogrona, z plonami 1,5 kg na nasadzenie, z zastosowaniem techniki „zielonego winobrania” (czyli redukcji plonów przez zerwanie jeszcze zielonych, niedojrzałych owoców). Owoce są przetwarzane w delikatny sposób, co oznacza, że zacier macerowany jest bardzo łagodnie, dzięki czemu nie uwalniają się mocne taniny, zatem otrzymujemy wino aksamitne i łatwe do picia, które potem dojrzewa w dębowej beczce. W tym winie Kékfrankos dominuje wyjątkowość smaków i zapachów regionu, w którym powstało.</p> <p>Ten Kékfrankos charakteryzuje się zrównoważoną strukturą kwasów i wartości odżywczych, cechy dojrzewania w drewnianej beczce pozostają dyskretnie w tle. To wino poważne, o długim smaku, które jednocześnie bardzo dobrze się pije. Ze względu na aromat korzenny, całkiem dobrze komponuje się z większością potraw. Zalecana temperatura spożycia to 16-18°C.</p>
29,17 zł