Ostatnio przeglądane

Producenci

Informacje

Heimann Merlot Zobacz większe

Wino Heimann Merlot

Nowy produkt

Wino Heimann Merlot
Merlot jako odmiana rozpowszechniona na całym świecie, w regionie winnym Szekszárd odnalazła swój prawdziwy dom. Na karcie win wielu restauracji to nasze wino można zamawiać choćby na kieliszki. W zupełności daje radę zmieścić w sobie całą życzliwość, wszystkie owoce i elegancję tego regionu. Podobne do Heimana wino znajdziesz tutaj .

 

Więcej szczegółów

116 Przedmioty

49,00 zł brutto

Więcej informacji

Wino Heimann Merlot

 
Merlot jako odmiana rozpowszechniona na całym świecie, w regionie winnym Szekszárd odnalazła swój prawdziwy dom. Na karcie win wielu restauracji to nasze wino można zamawiać choćby na kieliszki. W zupełności daje radę zmieścić w sobie całą życzliwość, wszystkie owoce i elegancję tego regionu. Sucha i ciepła aura rocznika 2012 dała mu frapujące, dojrzałe taniny, lekką kwasowość i pełne ciało.

Łączy w sobie zbiory winobrania na 3-hektarowym obszarze przy krzyżu Batti i plony z mniejszych terenów. Aby utrzymać w ryzach zawartość alkoholu, w ostatnich latach robimy dwukrotne winobranie. Obciążenie latorośli winnej wynosi łącznie 2 kg/winorośl.

Fermentacja odbywa się w większości w zbiornikach stalowych, w maksymalnej temperaturze 26-28 stopni, mniejsza część fermentuje w drewnianych wannach. Wino dojrzewało w dużych beczkach dębowych ászok przez okres 10 miesięcy. Spuszczane dwuetapowo, we wrześniu 2013 i styczniu 2014 roku.
Wyprodukowano 27 000 butelek.

 

Wino Heimann Merlot <h2>Wino Heimann Merlot</h2> <p> <br />Merlot jako odmiana rozpowszechniona na całym świecie, w regionie winnym Szekszárd odnalazła swój prawdziwy dom. Na karcie win wielu restauracji to nasze wino można zamawiać choćby na kieliszki. W zupełności daje radę zmieścić w sobie całą życzliwość, wszystkie owoce i elegancję tego regionu. Sucha i ciepła aura rocznika 2012 dała mu frapujące, dojrzałe taniny, lekką kwasowość i pełne ciało.</p> <p>Łączy w sobie zbiory winobrania na 3-hektarowym obszarze przy krzyżu Batti i plony z mniejszych terenów. Aby utrzymać w ryzach zawartość alkoholu, w ostatnich latach robimy dwukrotne winobranie. Obciążenie latorośli winnej wynosi łącznie 2 kg/winorośl.</p> <p>Fermentacja odbywa się w większości w zbiornikach stalowych, w maksymalnej temperaturze 26-28 stopni, mniejsza część fermentuje w drewnianych wannach. Wino dojrzewało w dużych beczkach dębowych ászok przez okres 10 miesięcy. Spuszczane dwuetapowo, we wrześniu 2013 i styczniu 2014 roku. <br />Wyprodukowano 27 000 butelek.</p> <p> </p>
39,84 zł