Ostatnio przeglądane

Producenci

Informacje

PrestaShop

Newsletter

Gróf Buttler Nagy Eged Merlot Zobacz większe

Gróf Buttler Nagy Eged Merlot

Nowy produkt

Egri Merlot Nagy-Eged 2007
PRODUKCJA WINA-FERMENTACJA:
Wina Gróf Buttler powstają w tradycyjny sposób, zachowując walory niebywałej jakości winogron. Po zebraniu owoców ręcznie do małych skrzynek, bez używania prasy i filtrowania, pojedynczo zdejmujemy owoce z niebieskich kiści winogron, a potem sprawiamy, by delikatnie pękły, po czym odstawiamy do fermentacji w wannach stosując ręczne ugniatanie.

Więcej szczegółów

4 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

146,71 zł brutto

Więcej informacji

Egri Merlot Nagy-Eged 2007
PRODUKCJA WINA-FERMENTACJA:
Wina Gróf Buttler powstają w tradycyjny sposób, zachowując walory niebywałej jakości winogron. Po zebraniu owoców ręcznie do małych skrzynek, bez używania prasy i filtrowania, pojedynczo zdejmujemy owoce z niebieskich kiści winogron, a potem sprawiamy, by delikatnie pękły, po czym odstawiamy do fermentacji w wannach stosując ręczne ugniatanie. Po fermentacji alkoholowej wino spuszczamy, by dojrzało w znakomitej jakości beczkach dębowych. Oprócz minimalnej ilości siarki, nie stosujemy żadnych innych dodatków, a proces dojrzewania dokonuje się również przy użyciu całkowicie naturalnych drożdży.
BUTELKOWANE:
10. 08. 2011.


ANALIZA:
Zawartość alkoholu: 14%
Kwasowość oznaczona: 6,7 g/l
Ekstrakt: 29,2g/l

 

NOTATKI DEGUSTACJI: Głęboko rubinowy kolor. Zapach bogaty w czarne i czerwone owoce jagodowe, który staje się jeszcze bardziej wielowymiarowy dzięki nutom korzennym, pieprzowym, czekoladowym, jak i eleganckiej minerałowości typowej dla tego obszaru. Finisz jest wyjątkowo długi, to ogniste czerwone wino bogate w aromaty owocowe i czekoladowe. To wino dysponuje długim potencjałem dojrzewania.

Zobacz inne wino Merlot Nyolcas


TEMPERATURA SERWOWANIA: 16-17 °C

Gróf Buttler Nagy Eged Merlot <p>Egri Merlot Nagy-Eged 2007<br />PRODUKCJA WINA-FERMENTACJA: <br />Wina Gróf Buttler powstają w tradycyjny sposób, zachowując walory niebywałej jakości winogron. Po zebraniu owoców ręcznie do małych skrzynek, bez używania prasy i filtrowania, pojedynczo zdejmujemy owoce z niebieskich kiści winogron, a potem sprawiamy, by delikatnie pękły, po czym odstawiamy do fermentacji w wannach stosując ręczne ugniatanie. Po fermentacji alkoholowej wino spuszczamy, by dojrzało w znakomitej jakości beczkach dębowych. Oprócz minimalnej ilości siarki, nie stosujemy żadnych innych dodatków, a proces dojrzewania dokonuje się również przy użyciu całkowicie naturalnych drożdży.<br /> BUTELKOWANE: <br />10. 08. 2011.</p> <p><br />ANALIZA:<br />Zawartość alkoholu: 14% <br />Kwasowość oznaczona: 6,7 g/l <br />Ekstrakt: 29,2g/l</p> <p> </p> <p>NOTATKI DEGUSTACJI: Głęboko rubinowy kolor. Zapach bogaty w czarne i czerwone owoce jagodowe, który staje się jeszcze bardziej wielowymiarowy dzięki nutom korzennym, pieprzowym, czekoladowym, jak i eleganckiej minerałowości typowej dla tego obszaru. Finisz jest wyjątkowo długi, to ogniste czerwone wino bogate w aromaty owocowe i czekoladowe. To wino dysponuje długim potencjałem dojrzewania.</p> <p>Zobacz inne <a href="http://winotokaj.pl/home/157-nyolcas-merlot.html">wino Merlot Nyolcas</a></p> <h1></h1> <p><br />TEMPERATURA SERWOWANIA: 16-17 °C</p>
119,28 zł