Ostatnio przeglądane

Producenci

Informacje

PrestaShop

Newsletter

Gróf Buttler GB Cabernet Zobacz większe

Cabernet sauvignon Gróf Buttler GB

Nowy produkt

EGRI GB Cabernet 2011

PRODUKCJA WINA:
Wina Gróf Buttler powstają w tradycyjny sposób, zachowując walory niebywałej jakości winogron. Po zebraniu owoców ręcznie do małych skrzynek, bez używania prasy i filtrowania, pojedynczo zdejmujemy owoce z niebieskich kiści winogron, a potem sprawiamy, by delikatnie pękły, po czym odstawiamy do fermentacji w wannach stosując ręczne ugniatanie. 

Więcej szczegółów

7 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

41,33 zł brutto

Więcej informacji

EGRI GB Cabernet 2011

PRODUKCJA WINA:
Wina Gróf Buttler powstają w tradycyjny sposób, zachowując walory niebywałej jakości winogron. Po zebraniu owoców ręcznie do małych skrzynek, bez używania prasy i filtrowania, pojedynczo zdejmujemy owoce z niebieskich kiści winogron, a potem sprawiamy, by delikatnie pękły, po czym odstawiamy do fermentacji w wannach stosując ręczne ugniatanie. Po fermentacji alkoholowej wino spuszczamy, by dojrzało w znakomitej jakości beczkach dębowych.
Oprócz minimalnej ilości siarki, nie stosujemy żadnych innych dodatków, a proces dojrzewania dokonuje się również przy użyciu całkowicie naturalnych drożdży.


BUTELKOWANE: 31. 06. 2013.


ANALIZA:
Zawartość alkoholu: 14 V%
Kwasowość oznaczona: 6,3 g/l
Ekstrakt: 27,6 g/l

 

NOTATKI DEGUSTACJI:
Korzenne, owocowe, lekkie czerwone wino ze wszystkimi walorami cabernet sauvignon i franc. Finisz jest zdominowany przez owocowe i mineralne nuty. Obok aromatów charakterystycznych dla tych gatunków, udało nam się również zamknąć w tej butelce niekwestionowane smaki Egeru.

 

TEMPERATURA SERWOWANIA:
16-17 °C

Cabernet sauvignon Gróf Buttler GB <p>EGRI GB Cabernet 2011</p> <p>PRODUKCJA WINA: <br />Wina Gróf Buttler powstają w tradycyjny sposób, zachowując walory niebywałej jakości winogron. Po zebraniu owoców ręcznie do małych skrzynek, bez używania prasy i filtrowania, pojedynczo zdejmujemy owoce z niebieskich kiści winogron, a potem sprawiamy, by delikatnie pękły, po czym odstawiamy do fermentacji w wannach stosując ręczne ugniatanie. Po fermentacji alkoholowej wino spuszczamy, by dojrzało w znakomitej jakości beczkach dębowych. <br />Oprócz minimalnej ilości siarki, nie stosujemy żadnych innych dodatków, a proces dojrzewania dokonuje się również przy użyciu całkowicie naturalnych drożdży.</p> <p><br />BUTELKOWANE: 31. 06. 2013.</p> <p><br />ANALIZA:<br />Zawartość alkoholu: 14 V%<br />Kwasowość oznaczona: 6,3 g/l<br />Ekstrakt: 27,6 g/l</p> <p> </p> <p>NOTATKI DEGUSTACJI:<br />Korzenne, owocowe, lekkie czerwone wino ze <strong>wszystkimi walorami cabernet sauvignon</strong> i franc. Finisz jest zdominowany przez owocowe i mineralne nuty. Obok aromatów charakterystycznych dla tych gatunków, udało nam się również zamknąć w tej butelce niekwestionowane smaki Egeru.</p> <p> </p> <p>TEMPERATURA SERWOWANIA:<br /> 16-17 °C</p>
33,60 zł