Ostatnio przeglądane

Producenci

Informacje

Gróf Buttler Szarkás Kékfrankos Zobacz większe

Gróf Buttler Szarkás Kékfrankos

Nowy produkt

EGRI KÉKFRANKOS 2011

PRODUKCJA WINA-FERMENTACJA:
Wina Gróf Buttler powstają w tradycyjny sposób, zachowując walory niebywałej jakości winogron. Po zebraniu owoców ręcznie do małych skrzynek, bez używania prasy i filtrowania, pojedynczo zdejmujemy owoce z niebieskich kiści winogron.

 

Więcej szczegółów

118 Przedmioty

59,04 zł brutto

Więcej informacji

EGRI KÉKFRANKOS 2011

PRODUKCJA WINA-FERMENTACJA:
Wina Gróf Buttler powstają w tradycyjny sposób, zachowując walory niebywałej jakości winogron. Po zebraniu owoców ręcznie do małych skrzynek, bez używania prasy i filtrowania, pojedynczo zdejmujemy owoce z niebieskich kiści winogron, a potem sprawiamy, by delikatnie pękły, po czym odstawiamy do fermentacji w wannach stosując ręczne ugniatanie. Po fermentacji alkoholowej wino spuszczamy, by dojrzało w znakomitej jakości beczkach dębowych.
Oprócz minimalnej ilości siarki, nie stosujemy żadnych innych dodatków, a proces dojrzewania dokonuje się również przy użyciu całkowicie naturalnych drożdży.

BUTELKOWANE:
04. 06. 2012.

ANALIZA:
Zawartość alkoholu: 14,03 %
Kwasowość oznaczona: 5,8 g/l
Ekstrakt: 28,2 g/l


NOTATKI DEGUSTACJI:
Wyczuwalne odzwierciedlenie aromatów charakterystycznych dla tej odmiany winorośli, jak też czerwonych owoców jagodowych oraz pieprzu. Swoją wielowymiarowość wino uzyskuje dzięki minerałowości i nutom beczkowym. Soczyste, bogate w owoce, mineralne, ogniste czerwone wino.

TEMPERATURA SERWOWANIA: 16-17 °C

 

Gróf Buttler Szarkás Kékfrankos <p>EGRI KÉKFRANKOS 2011</p> <p>PRODUKCJA WINA-FERMENTACJA: <br />Wina Gróf Buttler powstają w tradycyjny sposób, zachowując walory niebywałej jakości winogron. Po zebraniu owoców ręcznie do małych skrzynek, bez używania prasy i filtrowania, pojedynczo zdejmujemy owoce z niebieskich kiści winogron, a potem sprawiamy, by delikatnie pękły, po czym odstawiamy do fermentacji w wannach stosując ręczne ugniatanie. Po fermentacji alkoholowej wino spuszczamy, by dojrzało w znakomitej jakości beczkach dębowych. <br />Oprócz minimalnej ilości siarki, nie stosujemy żadnych innych dodatków, a proces dojrzewania dokonuje się również przy użyciu całkowicie naturalnych drożdży.</p> <p>BUTELKOWANE:<br />04. 06. 2012.</p> <p>ANALIZA:<br />Zawartość alkoholu: 14,03 % <br />Kwasowość oznaczona: 5,8 g/l <br />Ekstrakt: 28,2 g/l</p> <p><br />NOTATKI DEGUSTACJI: <br />Wyczuwalne odzwierciedlenie aromatów charakterystycznych dla tej odmiany winorośli, jak też czerwonych owoców jagodowych oraz pieprzu. Swoją wielowymiarowość wino uzyskuje dzięki minerałowości i nutom beczkowym. Soczyste, bogate w owoce, mineralne, ogniste czerwone wino.</p> <p>TEMPERATURA SERWOWANIA: 16-17 °C</p> <p> </p>
48,00 zł