Gere Kopar Merlot 10 letnie

Nowy produkt

Jedno z najbardziej charakterystycznych i najlepszych win tej winiarni. Jest produkowane tylko w najlepszych rocznikach z winorośli z najwspanialszych zboczy Villány (Kopár, Csillagvölgy, Konkoly) wyłącznie w wyselekcjonowanych owoców. Wino Gere Kopar jest kompozycją złożoną z gatunków Cabernet Franc, Merlot, jak i Cabernet Sauvignon. 

Więcej szczegółów

30 Przedmioty

178,80 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Jubileuszowe wino Gere Kopar - 10 rocznik

Wino Gere Kopar dojrzewa przez okres 16-20 miesięcy w beczkach z węgierskiego drewna dębowego. W trosce o możliwość długiego dojrzewania wina po zabutelkowaniu, trafia ono do sprzedaży w drewnianych skrzynkach.

Jubileuszowy 10. rocznik ze zbocza Kopár. Wino o ciemnej, głęboko rubinowej barwie, która zdradza wyjątkową strukturę, która teraz jest jeszcze ozdobiona młodymi fioletowymi refleksami. Na ściankach kieliszka osiada tworząc gęste, grube półkola. Lekkie przydymienie pochodzące z beczek barrique przeplata się z czerwonymi jagodami i śliwkami, a dopełnione jest aromatem gorzkiej czekolady i kawy, w towarzystwie lukrecji i owoców dzikiej róży. Dopiero co rozpościera swoje skrzydła. Jego kwasowość jest dynamiczna, taniny młodzieńcze, w butelce nabiorą jeszcze dużo ogłady. Przy degustacji równowaga pomiędzy smakiem a zapachem wydaje się być idealna. Wypełnia każdy kącik ust po brzegi. Masywne wino Gere Kopar o autorytatywnym charakterze, które dzięki obfitości smaków owocowych jest jednakowoż doskonałe do picia. Wróżymy mu długi potencjał dojrzewania.

Gere Kopár

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Gere Kopar Merlot 10 letnie

Gere Kopar Merlot 10 letnie

Jedno z najbardziej charakterystycznych i najlepszych win tej winiarni. Jest produkowane tylko w najlepszych rocznikach z winorośli z najwspanialszych zboczy Villány (Kopár, Csillagvölgy, Konkoly) wyłącznie w wyselekcjonowanych owoców. Wino Gere Kopar jest kompozycją złożoną z gatunków Cabernet Franc, Merlot, jak i Cabernet Sauvignon.