Gere Cab. Sauv Zobacz większe

Gere Cabernet Sauvignon

Nowy produkt

2014

Produkcja wina:

Fermentacja alkoholowa przebiegła w zbiornikach stalowych, natomiast rozkład kwasu jabłkowego następuje w beczkach drewnianych. 80% dojrzewa w dużych (25-50 hl) tradycyjnych beczkach z dębu węgierskiego (ászok), a pozostałe 20% w beczkach barrique z drugiego-trzeciego użytkowania przez okres 16 miesięcy.

Więcej szczegółów

101 Przedmioty

64,94 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

CABERNET SAUVIGNON 2014

Produkcja wina:
Fermentacja alkoholowa przebiegła w zbiornikach stalowych, natomiast rozkład kwasu jabłkowego następuje w beczkach drewnianych. 80% dojrzewa w dużych (25-50 hl) tradycyjnych beczkach z dębu węgierskiego (ászok), a pozostałe 20% w beczkach barrique z drugiego-trzeciego użytkowania przez okres 16 miesięcy.

Opis wina:
Ceglasto-bordowe refleksy w kieliszku. Surowiec został poddany tradycyjnemu dojrzewaniu w beczkach z dębu węgierskiego (ászok), dzięki czemu udało nam się zachować owocowy aromat podstawowych składników. Aromat czarnej porzeczki, wiśni, odrobiny malin jest uzupełniony przez odrobinę prażonej nuty. Obracane w kieliszku stopniowo się otwiera. W smaku nucie owocowej towarzyszą młodzieńcze taniny i delikatna kwaskowatość, w połączeniu z lekko dębową słodyczą.
Finisz jest umiarkowanie długi, przyjemny, z nieprzerwanym odczuwaniem wszystkich komponentów. Ujmujący, młodzieńczy, dobrze pijalny cabernet.

Stan dojrzałości:
Na tym etapie jest również dobre do spożycia, ale przewidywalnie kulminację osiągnie około roku 2016-2017.

Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

Gere Cabernet Sauvignon

Gere Cabernet Sauvignon

2014

Produkcja wina:

Fermentacja alkoholowa przebiegła w zbiornikach stalowych, natomiast rozkład kwasu jabłkowego następuje w beczkach drewnianych. 80% dojrzewa w dużych (25-50 hl) tradycyjnych beczkach z dębu węgierskiego (ászok), a pozostałe 20% w beczkach barrique z drugiego-trzeciego użytkowania przez okres 16 miesięcy.