Ostatnio przeglądane

Producenci

Informacje

PrestaShop

Newsletter

Wino TOKAJI FURMINT Wytrawne

Nowy produkt

Dyskretny owocowo-kwiatowy bukiet zrównoważony łagodną kwasowością czyni z niego bardzo uniwersalnego kompana delikatnych w smaku przystawek, ryb.Wino wytrawne jest popularnym wyborem wśród miłośników wina na całym świecie. Chociaż istnieją setki czerwonych szczepów z suchych regionów winiarskich na całym świecie, niektóre są jednymi z najbardziej znanych i powszechnie spożywane.

Więcej szczegółów

57 Przedmioty

Dostępne

29,90 zł brutto

Więcej informacji

Wino wytrawne jest to wino które, nie ma pozostałości cukru, co oznacza, że nie jest słodkie. Gdy sok winogronowy przeobraża wina, alkoholu jest wytwarzany w procesie fermentacji, gdyż drożdże są spożywane w obecnych poziomie cukrów w soku. Furmint jest odmianą wyjątkowo elastyczną. Rzadko powstają z niej wina  bardzo lekkie, choć jest to możliwe. Doskonale za to nadaje się do produkcji win średnich, pełnych i ciężkich. Dobrze potraktowany - nawet przy najbardziej esencjonalnym winie zachowuje elegancję i wdzięk.  Doskonale nadaje się w pełnym zakresie - od win zupełnie wytrawnych, przez półwytrawne i półsłodkie, aż do bardzo słodkich.

Bukiet wielowarstwowy, niespiesznie otwiera kolejne poziomy. Na początek trochę cytryny i zwłaszcza jabłko, trochę agrestu. Później dochodzą zioła: oregano, mięta, lawenda, ewoluuje w kwiat pomarańczy, miód wielokwiatowy.

Po dłuższej chwili - odrobina minerałów wchodzi w miejsce najlżejszych aromatów, przesłaniając je i na końcu bardzo delikatna nutka spalenizny.

W smaku potoczyste i zdecydowanie gęste, bez ataku alkoholu. Bardzo dobra kwasowość, ciało na pograniczu, ale wystarczająco intensywne przy tej specyfice aromatycznej.

Wino radzi sobie znakomicie z potrawami o dominującym smaku.

Wino TOKAJI FURMINT Wytrawne <p><span id="result_box" xml:lang="pl" lang="pl">Wino wytrawne <span class="hps">jest to wino które</span>, nie ma <span class="hps">pozostałości cukru</span>, co oznacza, <span class="hps">że nie jest</span> <span class="hps">słodkie.</span> <span class="hps">Gdy</span> <span class="hps">sok</span> <span class="hps">winogronowy</span> <span class="hps">przeobraża</span> <span class="hps">wina,</span> <span class="hps">alkoholu</span> <span class="hps">jest wytwarzany</span> <span class="hps">w procesie fermentacji</span>, gdyż <span class="hps">drożdże</span> <span class="hps">są spożywane w</span> <span class="hps">obecnych</span> poziomie <span class="hps">cukrów w</span> <span class="hps">soku.</span> <span class="hps"><span xml:lang="pl" lang="pl">Furmint jest odmianą wyjątkowo elastyczną. Rzadko powstają z niej wina  bardzo lekkie, choć jest to możliwe. Doskonale za to nadaje się do produkcji win średnich, pełnych i ciężkich. Dobrze potraktowany - nawet przy najbardziej esencjonalnym winie zachowuje elegancję i wdzięk.  Doskonale nadaje się w pełnym zakresie - od win zupełnie wytrawnych, przez półwytrawne i półsłodkie, aż do bardzo słodkich.<br /></span></span></span></p> <p>Bukiet wielowarstwowy, niespiesznie otwiera kolejne poziomy. Na początek trochę cytryny i zwłaszcza jabłko, trochę agrestu. Później dochodzą zioła: oregano, mięta, lawenda, ewoluuje w kwiat pomarańczy, miód wielokwiatowy.</p> <p>Po dłuższej chwili - odrobina minerałów wchodzi w miejsce najlżejszych aromatów, przesłaniając je i na końcu bardzo delikatna nutka spalenizny.</p> <p>W smaku potoczyste i zdecydowanie gęste, bez ataku alkoholu. Bardzo dobra kwasowość, ciało na pograniczu, ale wystarczająco intensywne przy tej specyfice aromatycznej.</p> <p>Wino radzi sobie znakomicie z potrawami o dominującym smaku.</p>
24,31 zł